Hajó túra Drávaszabolcstól Mohácsig Eszéken át 2017. május 28-án (va)

A Kantavár utazási iroda programjában szerepel egy hajótúra Drávaszabolcstól Mohácsig 05.28-án  vasárnap, melyet mi is felvettünk az SE programok közé.

Előzetesen lefoglaltam 10 helyet a hajóra 2017. február 13-án hétfőig.
Kérem, akit érdekel a program február 10-én péntekig jelezze Kiss Dezső részére.

Az utazás ára 14900.-Ft. A SE támogatás 4900.-Ft. Aki komolyan gondolja a jelentkezést kérem a foglalás viszajelzését követően 10000.-Ft önrészt a jelentkezéssel együtt befizetni szíveskedjen. Az iroda felé egyben rendezzük az utat.

Az iroda max 15 helyet tudott biztosítani. A lefoglat helyek 01.30.-án megteltek. Április végén, ha mondanak vissza helyeket, akkor az iroda felajánlja részünkre a lehetőséget.

A program az iroda oldalán:

  A hajó ekkori itt tartózkodása miatt egyedi, egy alkalommal megrendezendő utazás! 

 Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 07.00 órakor, utazás Drávaszabolcsra.
Kiléptető határvizsgálat után indulás a Dráván a 78-as fkm-től lefelé. A szűk, kanyargós, természetes állapotú folyón egyedülálló élmény a tavaszi hajózás.
Pár óra múltán elérjük Eszéket , a Drávaszög központját. Itt be- majd rögtön kilépünk Horvátországból és folytatjuk utunkat az eszéki vár, majd kikötők mellett. Itt már a Dráva szélesebb, kevésbé szeszélyes szakaszán haladunk a Kopácsi-rét természetvédelmi terület, csodálatos vízivilág mellett. Almás község közelében elérjük a Dunát. Balra fordulva innen kezdve felfelé, árral szemben hajózunk. A Duna ezen szakaszát az éles kanyarok, szigetek, fehérlő homokpadok jellemzik. Apatin mellett elhaladva megismerjük a város történetét. A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg "Liberland államát". Bezdánnál a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel.
Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt. Kisvártatva feltűnik Mohács városa, majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe.

Hajós utunk befejeztével autóbuszra szállunk és Pécsre megyünk. Érkezés 20.00 óra körül. 
A hajózás hossza: 78 km a Dráván és 66 km a Dunán.

(Fontos: Amennyiben a Dráva vízállása nem megfelelő, úgy reggel autóbusszal Pécsről Eszékre utazunk. Városnéző séta a belvárosban és a várban. Dél körül a csoport hajóra száll, majd elindul a Dráván lefelé a program szerint. Ebben az esetben a Dráván 21 km-t, a Dunán 66 km-t hajózunk. Tekintettel a Dráva szeszélyesen ingadozó vízállására, teljes bizonyossággal csak három nappal korábban állapítható meg az indulási kikötő. Az elmúlt 11 év vízállás adatai alapján statisztikailag az egyik legvalószínűbb időpont a drávaszabolcsi induláshoz utunk napja.)
A hajó 126 éves, 2011-ben teljes átépítésen, felújításon esett át, luxus kivitelű. Hossza 32 m, szélessége 5,7 m, egy nagy busznyi utaslétszámot szállítunk a  hajóra (max. 55 fő) Van zárt és nyitott utastér, fedett és fedetlen fedélzet, dohányzó rész. A hajó központja a korszerű konyha, ahol a hajózás és a gasztronómia találkozik, ahol italokkal, ételekkel várják utasaink igényeit.
 Az ár tartalmazza:


Az ár nem tartalmazza: