Kenu túra a Gemencben 2017. június 17. szombat

 

Program tervünknek megfelelően 2017. június 17.-én szombatra az 1 napos gemenci vízi túránkat meghirdetjük a Helian NaTour utazási iroda szervezésében.

A program:

Indulás Baja Duna fürdő  pihenőháztól. Egy napos túránkon egy 5-6 órás evezést teszünk a Duna árterén, mellékágakban majd a fő ágon. Az evezést a Vén-Dunán kezdjük, ahol el fogjuk sajátítani a kormányzás alapjait, és a vízitúrázás legalapvetőbb ismereteit. Egyúttal kialakul egyfajta biztonságérzetünk, hogy a gyorsabb folyókon, mint a Dráva, vagy a Mura, se okozzon fejfájást az evezés.

Ha csendben evezünk, láthatunk gémeket, kócsagokat, bakcsót, sőt ha szerencsénk van réti héját, vagy réti sast is. Itt található Európa legnagyobb feketególya állománya is. Ezen a vidéken a Duna az uralkodó természeti erő, amely rendszeres elöntéseivel alakítja az ártér képét. A Gemenc, 180 km2-es területével nemcsak hazánk legnagyobb ártere, hanem Európában is egészen egyedülálló értéket képvisel. Hasonlót csak a Kopácsi Rét Természetvédelmi Parkban láthatunk, ahova a Helian szintén vezet túrákat.

Délben kikötünk és egy hosszabb pihenőt tartunk, elfogyasztjuk az otthonról hozott elemorzsiát és sütkérezünk a napon. Majd visszaindulunk a kiindulópontra, lecsorgunk a nagy Dunán és élvezzük, hogy nem kell evezni, visz a sodrás. Érkezés a kora délutáni órákban.

Létszám: Az iroda tájékoztatása alapján max 25 fő. Ekkora létszámra tudnak eszközöket biztosítani a csoportnak. Ha túljelentkezés lesz, akkor egy másik időpontra is indítunk szervezést. A jelentkezés sorrendjében töltjük fel a létszámot!

Részvételi díj:5.000 Ft/fő, SE támogatás 2.500 Ft/fő

A részvételi díj, egy összegben fizetendő a jelentkezés elfogadását/visszaigazolását követően. Az SE az iroda felé egy összegben rendezi az utat.

A részvételi díj tartalmazza: 

A részvételi díj nem tartalmazza:

Szükséges felszerelés:

Jelentkezési határidő: 2017. április 26 szerda, Erikánál vagy nálam.

Kiss Dezső