SZLOVÉNIA

Bled és Bohinj környéke 2018. október 20-23.

 

1. nap:
Pécs – Barcs – Szlovénia: Trojane /rövid pihenő a kilátóhelyen, a híres fánkosnál/
– Júliai-Alpok: Triglav Nemzeti Park területén található a Pericnik-vízesés, mely Szlovénia legszebbnek tartott vízesése. Szinte körbejárhatjuk az 52 m magasról lezúduló víztömeget.
– Séta a Vintgar-szurdokvölgyben. Szlovénia legszebb szurdökvölgye, melyet a Radovna folyó vájt ki. Az 1,6 km hosszú szurdokvölgyben kiépített ösvény vezet a folyó fölött lévő fahidakon és a sziklák oldalához rögzített fa folyosókon át a 15m magas Sum vízeséshez.

2. nap:
– Túra a Pokljuka szakadékban. A 2 km hosszú szoros számos természeti látványossággal várja a turistákat (Pokljuka lyuk, barlang, vízesés, természetes híd)
Bledi-tó, Bled
Túra a tó körül, (6km) közben a nevezetességek megtekintése.
Túra a várhoz, mely a víz fölött 10m magas sziklás kiszögellésre épült, csodálatos panorámával. (Múzeum, várkápolna, középkori nyomda)
Hajózás pletnával a szigetre, 99 lépcsőfok a templomhoz, a kívánságharang megkondítása.

......

Bledi városnézés, szabad program, a bledi krémes megkostolása egy helyi cukrászában. Bled egy csodálatos tájjal körülölelt kisváros Szlovénia legszebb részén, a Júliai-Alpok déli csücskében

3. nap:
Bohinji-tó
– Túra a Mostnica-szurdokvölgyben, amit a Mostnica-patak mélyített ki. A szurdok egyes részein nagyon keskeny, szélessége helyenként az 1 m-t sem éri el. Legmélyebb az Ördög-hídja alatt, ahol 20 m magasan sétálhatunk a szakadék felett.
Túra a Száva vízeséshez (Slap Savica), melynek megcsodálásához egy rövid, de intenzív kaptatón kell feljutnunk. Szlovénia egyik legnagyobb vízesése, a Száva egyik forrása, amely 70m magasból zúdul le a környező Komma sziklafal oldaláról.
– Kirándulás kabinos felvonóval a Vogel-hegyre (1540 m), ahonnan pazar panoráma nyílik a Bohinji-tóra és a Júliai-Alpok csúcsaira. A Vgel télen síközpontként, nyáron kirándulóhelyként működik.

... ...

 

4. nap:
Skocjani-barlang
Utazás Matavuba, ahol megtekintjük a Skocjan barlangot. a világ egyik legnagyobb barlangi szurdokával, pompás cseppkövekkel, barlangi tetaratákkal /az UNESCO Világörökség része/. Túra a felszínen az idő függvényében.

Predjama, lovagvár egy szikla oldalában
A várat egy 123m magas függőleges sziklafal egyik nyílásához építették, így előről egy lovagvár, hátulról pedíg ehy hatalmas barlangrendszer.

Belépők (tájékoztató árak):
Vintgar-szurdok: 3.5 Euro
Mostnica-szurdok: 3 Euro
Bledi vár: 8 euró
Savica vízesés: 3 euró
Bled tó hajókázás: 10 €/fő
Skocjan barlang: 18 euró