Dunántúli középhegység túra 07.30- 08.02. (négy nap, három éjszaka)

.Kedves Túratársak!

A Dunántúli középhegységbe szervezünk egy négy napos túrát, ahol a Bakony és a Vértes néhány  helyszínét keressük fel.

Csákvárról indulva egy körtúrával végigjárjuk a rendkívül látványos Haraszt-hegyi tanösvényt  (4km). Sétálunk az Eszterházy kastély körüli védett parkban.
Gánton megnézzük az Európában is ritkaságnak számító Bauxit bányászati kiállítást, és a marsbéli tájra emlékeztető szabadtéri geológiai múzeumot (2,5km).
Csákberényből túrázunk a Kopasz hegyre, megcsodáljuk a mesés panorámát a Vértesaljára (8km) . Megtekintjük a 2014 tavaszára felújított Csókakő végvárat.
Megtekintjük a Fehérvárcsurgón található hatalmas száz szobás, romantikus Károlyi -kastélyt. Elsétálunk a víztározóhoz, ahol fürödhetünk egyet a szabadstrandon.
Csesznek környékén körtúrát teszünk rejtelmes Kőmosó szurdokban, a hangulatos Kő-árokban, a bátrabbak a vadregényes Ördög árokba is bemerészkedhetnek. Rövid sétával a az erődítmény is megközelíthető, a romos falakról a kilátás sem mindennapi a Bakony erdőségeire.
A Bakony egyik legszebb völgye, a Cuha-patak szurdoka, amit a műemléki védettséget élvező vasút viaduktjai, alagútjai tesznek felejdhetetlenné.
A kirándulás végén a kristálytiszta vizű Nagyteveli tó kis strandja vár miket, ahol a hűsítő vízben csobbanunk, és pihenhetjük ki a túrázás fáradalmait.

A pontos program még szervezés, egyeztetés alatt van.

Időpont: július 30 - augusztus 2 (négy nap, három éjszaka)

Szállás: Székesfehérváron vagy Tatabányán, két ágyas szobákban, a létszámtól függően.

Utazás: SE és bérelt kisbusszal, a létszámtól függően.

Jelentkezés: július 13. (hétfő) a levélben megküldött Google hivatkozáson

A kiránduláson a résztvevők száma korlátozott, a jelentkezési sorrendet, SE tagságot vesszük figyelembe.

Üdvözlettel : Klári