2020.03.11. (szerda) - 15. (vasárnap) Toscana kirándulás

Tavasszal egy régen beígért programot szeretnénk megvalósítani.

Olaszország Toscanai részének néhány gyönyörű városát fogjuk meglátogatni a kirándulás során. Többek között Firenze, Pisa, Cinque Terre a fő úti célunk. Az alábbi részletes program még kis mértékben még változhat, egyeztetés alatt van.

Időpont: 2020. 03. 11-15. (öt nap, négy éjszaka)

A kirándulás várható költsége 55-65000 Ft/fő belépők és étkezés nélkül. (Az SE hozzájárulás 16-20000Ft.)

Az utazás SE és bérelt kisbusszal, a létszámtól függően lesz megszervezve. (kb.2200km) A létszám korlátozott, az utazás optimalizálásánál a jelentkezési sorrendet ill. az SE tagságot vesszük figyelembe.

Szállást a jelentkezés után tudunk foglalni. Ekkor a költség, a fizetés ütemezése pontosítva lesz.

Aki a "Ferdetoronyba" fel szeretne menni, kérem jelezze, megpróbálunk jegyet intézni, bár a létszám korlátozott. (Ferdetorony belépőjegy + foglalási költség: 8.000,- Ft)
Jelentkezési határidő: január 20

Jelentkezés a levélben küldött Google hivatkozáson.


Üdvözlettel: Klári

 

TOSKAN TÁJAKON, LEONARDÓ SZÜLŐFÖLDJÉN


1. NAP: PÉCS - SZLOVÉNIA - BOLOGNA - OLASZORSZÁG
Kora reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba.

Bolognában töltjük a délután egy részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Sétánk során látjuk a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat, melyek Bologna nevezetességei. Ezután Firenze közeli szállásunkhoz utazunk.

2. NAP: FIRENZE
Reggeli után bemegyünk Firenzébe. Alapos városnézés Olaszország művészeti fellegvárában, a nap nagy részét itt töltjük. A Medici és a Borgia család alapozta meg többek közt Leonardo segítségével, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Nagyszerű élményt jelent a XIV-XV. századi épületek között sétálni. Megható érzés Michelangelo, Galilei és Rossini sírjánál állni a Santa Croce templomban, Firenze Pantheonjában. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennünket a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszerboltok. A főtéren többszáz éves szobrok közt sétálva, melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb, gyönyörködünk a reneszánsz művészek alkotásaiban. Ezt követően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Lesz szabadidőnk is a nap végén, amikor kávézhatunk, vagy vásárolhatunk. Ezen kellemes élmények birtokában hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Este visszamegyünk szállásunkra.

3. NAP: VINCI - PISA - LUCCA
Reggeli után elindulunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Megtekintünk egy múzeumot is mely Leonardo polihisztori nagyságát mutatja meg.

Továbbutazunk Pisaba, ahol a Csodák mezején található Olaszország legszebb román kori épületegyüttese. A Ferde torony ismert látványa mellett a székesegyház és a Keresztelő Kápolna is mindenkit lenyűgöz.

A pisai turistatömeg után útba ejtünk egy csendes, nyugodt hangulatot árasztó várost, Luccát, mely Puccini szülővárosa. Itt a város nevezettességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennapjaiba. Séta a központban, majd szabadidő a római kori Aréna helyén épült hangulatos főtéren. Folytatjuk utunkat tenger közeli szállásunkhoz.

4. NAP: CINQUE TERRE
Reggeli után a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszázezer ember a világörökségi listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidékét. La Speziaból hajóval megyünk Monterossoba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen az elmúlt évek során csupán egyszer történt meg.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerparton (esetleg rövid csobbanásra is lesz lehetőség) és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennünket. Monterossoból vonattal utazunk vissza buszunkhoz La Speziaba. Folytatjuk utunkat Modena környéki szállásunkhoz.

5. NAP: MODENA - MARANELLO - PÉCS
Délelőtt először Maranelloba utazunk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg, ami több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar.

Ezután Modenaba, a zene városába látogatunk el. Többek közt Pavarotti is itt született és élt. A katedrális és harangtornya, továbbá a városháza a Piazza Grandén a világörökség része. Megtekintjük a monumentális nagyhercegi palotát is.

Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a késő esti órákban érkrzünk Pécsre.