A programunknak megfelelően meghirdetjük az Őrség túránkat 2022. 05. 26. (csütörtök) - 29. (vasárnap) 4 nap 3 éjszaka időtartamban.

A szállást Őriszentpéterre gondoljuk. Itt 16 főnél nagyobb épületre nem látszik lehetőség. Még esetleg Kerkakutas településen lehet szállás. Ha nagyobb csoport jelentkezik mindenképpen több helyszínen lehet majd szállást találni. Az eredeti elképzelés a gyalogos, és kerékpár túra vegyes megoldása volt.

A kerékpár túráról:

Őriszentpéterről igen sok kerékpár út indul. Ezek döntően alsóbbrendű utakon vezetnek, melyeket rövidebb murvás - földutas szakaszokkal kötöttek össze. Külön épített kerékpár út szakaszok is vannak, de nem ez a domináns. A szintemelkedés mindenütt kb 100 m, melyet többször föl -le meg kell tenni. (dombság) Az interneten ajánlott utak közül összeállítottam 3 kört, melyet meg tudtok nézni a lenti Google linken. B1  , B2  és  B3  jelűek a javasolt bringa körök.

A bringás program:

1. nap: utazás a szállásra és gyalog túra a szállás környékén. Út közben esetleg a körmendi kastély megtekintése.
2. nap: B1 kör (55,3 km)
3. nap: B2 kör (55,2 km) (átmegy Szlovéniába, reméljük a vírus helyzet engedi majd)
4. nap: délelőtt B3 kör (23,1 km) és utazás haza.

A gyalogos túráról:

Igen sok túraút van, de 10 km felett egy - egy kör túra. Ezért több kisebb kör túrát javaslok, ahova autóval el lehet menni.
A térképen T1 (7km) , T2 (10,3 km) , T3 (0,5 km) , T4 (2,1 km)  T5 (12,7 km) , T6 (9,1km)
A gyalog programokat sokféle képen össze lehet rakni, a létszámtól és az igénytől függően.

A két túrára külön összefogó kell. Én a bringás csapatot vállalom a gyalog túra összefogójának jelentkezzen valaki.

A térkép itt érhető el, kérem tanulmányozzátok a jelentkezéshez. További ötleteket is várunka programhoz.

A költségekről:

A szállás a panziókban kb. 10-12 eFt/fő/éj, tehát 30 - 36 eFt /fő kaja nélkül. Az úti költséget kb 600 km-re  lehet számolni. A bringák szállítást mindenkinek meg kell oldania. A kisbusz max 7-8 bringát tud vinni. Ha elektromos bringa is van, akkor a vonóhorogra csak 2 db tehető, a csomag térbe kb 4 db kicsi fér el.

Jelentkezni a levélben megüldött Goggle linken, a táblázatban az adatok kitöltésével lehet április 28.-án csütörtökön 18 óráig. A határidő után zárom a táblázatot, (nem lehet írni) megkezdem a szállás keresést. Mivel kevés a szállás lehetőség, nem tudjuk a későbbi jelentkezéseket kezelni.

A szállások fixálása után a jelentkezők értesítést kapnak (kb 1 hét múlva) a díjról és a részletesebb programról.

Üdvözlettel:

Dezső