Az előzetes programnak megfelelően elkezdtük a "budapesti adventi program" szervezését.

Az időpont 2022.12.10. (szo) - 11 (vas) 2 nap, 1 éjszaka.

dec. 10.-én szombaton tervezett program:

1. utazás Gödöllőre

2. Gödöllőn az alábbi programok szabadon választott megtekintése 10 - 14 óra között

2.1 Karácsonyház - Gödöllő

A gödöllői Karácsonyház 2022. október 21. és december 24. között minden nap ünnepi hangulattal és karácsonyi termékek százaival várja vendégeit. A belépés idén is ingyenes.

Ahogy közeledik az adventi időszak, a Karácsonyház hétvégéi is megtelnek programokkal. Gyakoriak a kézműves foglalkozások, de visszatérő vendég a Mikulás és a Grincs is.

https://szallas.hu/programok/karacsonyhaz-godollo-p18982

2.2 Adventi Kastélynapok 2022 - Gödöllő

Sokak örömére 2022-ben is megtartják az Adventi Kastélynapokat. Az ünnepi rendezvény a Gödöllői Királyi Kastély egyik legjobban eseménye, amelynek keretében belekóstolhatunk a régi idők karácsonyaiba. Idén 3 hétvégén át élvezhetjük a programok Sisi kastélyában: fellép Dolhai Attila, lesz kézműves vásár és egy élőállítos jászolt is megcsodálhatunk majd.

December 10., szombat
10:30 - Adventi matiné koncert a Váray családdal (Díszterem, ingyenes)
11:30 - Mozart család karácsonya, avagy egy zenés szánkóutazás karácsonyi gyermek- és családi koncert vetítéssel (Lovarda, ingyenes)
12:00-14:00 - Találkozás Erzsébet királynéval, cercle (Díszterem, múzeumi belépőjeggyel)

https://kiralyikastely.hu/allando-kiallitas-godolloi-kastely.html

https://szallas.hu/programok/adventi-kastelynapok-2022-godollo-p5379

Felnőtt belépőjegy: 4200.- Ft.

3. utazás Budapestre a szállásra

A szállásról a belvárosi programok megközelítése tömegközlekedéssel.

3.1 Advent és karácsony Budapest főterén (Vörösmarty tér, Bazilika )

Több mint 20 éve nyitotta meg kapuit az első karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, amely azóta évről évre százezreket vonz ünnepi hangulatával, különleges portékáival és ínycsiklandó konyhájával. A Vörösmarty tér azonban nemcsak a legszebb karácsonyi vásárnak ad helyet, de érdekes történetek is megelevenednek itt, ha kicsit jobban körülnézünk.

https://budapestikaracsony.hu/ajanlo/advent-es-karacsony-budapest-foteren/

3.2 Gyalog séta a Margit szigetre, a Palatinus strand területén rendezett Lumina park kiállításra. kb 4 km a Duna parton.

3.3 Lumina Park

https://luminapark.eu/

Ez egy varázslatos park, ahol egy felejthetetlen sétát tehetsz különleges fény és hangjáték által létrehozott mesebeli világban.

A korábbi években a Lumina Park 4 lengyel városban - Wroclawban, Poznanban, Lublinban és Bydgoszczban - volt jelen. Idén Budapestre, Vilniusba és Prágába látogat a Lumina cégnek köszönhető világító látványosság!

A fénypark energiatakarékos LED-világítással működik, a legkorszerűbb technikát használva. A Palatinus Fürdő napelemes energiatermelése biztosítja a fénypark működéséhez szükséges energiát.

A park sötétedéstől este 21 óráig tart nyitva. A belépés 20 óráig lehetséges.

A Lumina Világában:

Teljes árú belépőjegy 4400.-Ft

Kedvezményes belépőjegy 4100.- Ft

https://luminapark.jegy.hu/bath/tickets/2022-12-10

3.4 utazás a szállásra tömegközlekedéssel

 dec. 11.-én vasárnap tervezett program:

 1. Szent-István terem a várban

https://szentistvanterem.hu/hu/kiallitas

A Szent István-terem történetét bemutató tárlat az építőkről és az építtetőkről mesél, bevezetve a látogatót a korabeli Európa egyik legjelentősebb uralkodói palotájának létrehozásába. A látványos tárlat keretében interaktív eszközök segítségével kapunk betekintést az első magyar király, Szent István életművébe és az őt övező tiszteletbe, továbbá megcsodálható a Szent Korona, a magyar államiság legfontosabb jelképének hű mása is.

Különleges tárlatnak ad helyet a rekonstruált történelmi terem melletti helyiség (az ún. Cercle-terem): Havadtőy Sámuel kortárs művészeti installációja tekinthető meg itt. Az 1980-as évek New York-i művészvilágának kiemelkedő alakja a Szent István-i Intelmeket idézi meg, ajtók és kapuk szimbolikáján keresztül mesél a Szent István-i út nehézségeiről és jelentőségéről. 

https://szentistvanterem.hu/hu/latogatoi-informacio

Vasárnap 10 - 18-ig tabletes tárlatvezetés van. Kérjük, a lefoglalt időpont előtt 15 perccel érkezzen meg a kiállítás helyszínére. A jegyeket előre meg kell venni.

Felnőttjegy - Tabletes: 3900 Ft | Személyes tárlatvezetés: 4400 Ft
Gyermek-, diák-, nyugdíjasjegy - Tabletes: 1950 Ft | Személyes tárlatvezetés: 2200 Ft

2. OperaTour - épületlátogató túra a megújult Operaházban

https://www.opera.hu/hu/rolunk/operatour-8211-epuletlatogato-tura-a-megujult-operahazban/

2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

A 60 perces magyar nyelvű vezetés mindennap indul az idegen nyelvű túrákkal párhuzamosan.(13:30, 15:00, 16:30). 
Jegyár: 5000 Ft

3. Utazás haza

Jelentkezés a szokásos módon a Google táblázatban 2022.11.20-án 18 óráig a levélben megküldött hivatkozáson a táblázatban.

A Szent István terembe előre meg kell venni a jegyeket és be kell jelenteni a csoportot, időpontot kell foglalni. A többi helyre is lehet a neten vásárolni jegyet és akkor nem kell a helyszínen sorba állni. Ezért kérjük írjátok be a szándékot.

A szállás a létszámtól függően alakul. Az eddigi tapasztalat szerint kb 15 eFt/fő -vel lehet számolni.

Utazás kisbusszal / személyautóval. kb 6500 Ft/fő. 

A SE támogatást később dönti el az elnökség.

A költségek a jelentkezések után lesznek pontosítva.