Sziasztok!

Program tervünknek megfelelően meghirdetjük a Kaszó bringa túrát 2023.06.10.-én szombatra.

A program lehetőségek:

-  Három útvonalon lehet kerékpározni:

    "1a" nagy kör 23,6 km hossz. (pirossal rajzolt út)

1b" közepes 13 km-es kör

 "1c" kis kör 8,8 km

Az útvonal döntő része kavicsos, homokos.

További infók a http://www.kaszort.hu/ oldalról:

Tanösvények

Kaszó környezetében 4 tanösvény is található, melyek mindegyike a környék növény- és állatvilágát, valamint az erdész és vadász munkáját hivatott bemutatni. 

Tanösvényeink és túraútvonalaink önállóan, térítésmentesen is bejárhatók, de igény esetén, térítés ellenében idegenvezetést is tudunk biztosítani, melyről érdeklődjön Recepciónk munkatársainál.

A mai nappal (2023.05.30.) megkezdődnek a Lombkorona Tanösvény felújítási munkálatai, mely várhatóan július elején befejeződnek. Addig a tanösvény kapacitás függvényében kizárólag idegenvezetővel látogatható. Érdeklődni: Gerlecz Mónika gerlecz.monika@kaszort.hu

Szíves megértésüket köszönjük!
KASZÓ Zrt.

Kaszói Kirándulóközpont

Üdülőnk tőszomszédságában, a Vadasparktól 250 méterre, a kisvasútnál került kialakításra a Kaszói Kirándulóközpont. Táblával kijelölt irányba kanyarodva aszfalt úton lehet elérni a kialakított tágas parkolóját, mely egyaránt megközelíthető busszal, autóval, kerékpárral, valamint gyalogosan.

A központból indul a kisvasút és az Öregerdő Tanösvény, melynek része a nagy népszerűségnek örvendő Lombkorona Tanösvény. A nagy fák árnyékában kialakításra került egy környezetbarát, fa erdei játszótér, mely a gyerekek nagy kedvence. Megtalálható benne többféle hinta, mókuskerék, különféle mászókák, csúszda, egy fa kisvonat kocsival, kötélpálya és természetesen egy magasles is.

Kaszói Állami Erdei Vasút

Kisvasút menetrend :

A kisvonat csak külön kiállással és szervezett programjainkon közlekedik.

Kisvasút jegyárak

A jegy ára 3-14 éves kor között, valamint 65 éves kor felett oda-vissza 1000,- Ft/fő, 14-65 éves kor között 2000,- Ft/fő. 3 éves kor alatt térítésmentes.

Kisvasutas kirándulás különjárattal: 

Külön kiállás: A különjáratnál csak a menetjegyeket kell kifizetni (nincs kiállási díj), de a jegyek összegének el kell érnie a minimum 30 000 Ft-ot.

A fenti árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Bővebb információ a kisvasútról: Tel.: +36-82-445-818; Luka János +36-30/209-6224 (Elérhető munkaidőben, hétfőtől péntekig)

Jelentkezés a levélben megküldött Google táblázatban az adatok megadásával. A kisvasút és sétány igényt  7.-én szerdáig meg kell adni.

Találkozó 06.10.-én 11 órakor a vasút állomás parkolóban.  (Pécs- Kaszó kb 120 km kb 2 óra.)

A túra önköltséges, utazás egyénileg.

Ha igény van a tanösvény és kisvasút használatra, akkor kérem a jelentkezés táblázatba írd be.

10.-én szombatra az időkép záport jelez, jelentős eső esetén a túra elmarad. A jelentkezőket értesítjük.

Üdvözlettel:

Kiss Dezső