Kedves Sporttársak!

Elkezdtük a Toscana túra szervezését. Az előzetes információk alapján nagy jelentkezésre számítunk, ezért megkerestünk utazási irodát is.

Kisbusz megoldásban maximum 27 fő tud részt venni a túrán, és a Booking oldalán sem lehet 30 főnél nagyobb csoportra szállást foglalni. Ezért jelenleg preferáljuk a nagy buszos utazást, és az iroda ajánlatát. Csatolva megküldjük az iroda ajánlatát. Ezek az árak minimum 40 fő esetén érvényesek. 40 fő alatt nem szervezik meg részünkre az utat.

Dátum: 2023. május 19.(pé) - 24. (sze) 6 nap

Az iroda ajánlati ára:  169.000.-Ft+ biztosítás 3850.-Ft+ autóbusz városi behajtások, parkolás 60 €Eur/fő.

Összesen kb 198 000.-Ft/fő A belépőket nem tartalmazza, ezeket a leírásban találjátok. (kb. 55 eFt)

Jelentkezés a levéleben megküldött Google táblázatban 2023. 03.31.-én pénteken 18 óráig.

Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el az iroda elvárását, akkor max 27 főre egy saját szervezés lehetőségét megvizsgáljuk. Max 27 fő esetén előnyt élvez a 2020 évi jelentkezés, valamint a huzamos (min 3 év) idő óta SE tagsággal rendelkezők, és akik a saját programokban feladatot vállalnak.  (gk vezető, tolmács, idegen vezetésben közreműködés ....) A végleges jelentkezés elfogadásról, valamint az SE támogatás mértékéről az elnökség fog dönteni.

Üdvözlettel:

Klári, Dezső

Toszkán tájakon barangolva...

1. nap
Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor. Folyamatos haladás a pihenő idők tekintetében.
Célunk toszkán szállásunk, melyet este foglalunk el Firenze mellett, Montecatini Terme-ben.

2. nap
Beutazás Firenzébe vonattal vagy autóbusszal ( vonatjegy avagy városbelépő ha autóbusszal megyünk be), mely a reneszánsz bölcsője, Olaszország egyik legkiemelkedőbb városa, csodálatos utcákkal, terekkel, építészeti kincsekkel. A belváros szűk kis utcáin és terein valamint a zöldellő Arno-folyó partján sétálunk a nevezetességek közt. Olyanokat láthatunk mint például a Duomo- az ország egyik legnagyobb temploma, ide be is megyünk - és környéke a Battistero, Campanile. Átsétálunk majd a Ponte Veccihion a Pitti palotához, mely Firenze legnagyobb múzeumegyüttese. Végül szabad program ideje alatt lehet majd étkezni és erőlétnek megfelelően ajánljuk a két természetesebb részt felkeresni. Az egyik a Boboli kert, a reneszánsz kertek kiemelkedő példája, kitűnő elmenekülni a turista tömegből a nyugalomba. A másik pedig a Michelangeló kilátó, Firenze leglélegzetelállítóbb helye, ide felfelé kell gyalogolnunk. Visszafelé haladva érdemes a Giardino della Rose kert felé haladni, mely a rózsák kertje s ingyenesen megtekinthető, érdemes megpihenni egy kicsit itt is.
Estére visszavonatozunk szálláshelyünkre.

3. nap
Fakultatív kirándulásként újabb különleges helyszínre indulunk, Cinque Terrébe, az 5 föld területére, melyet a világ egyik legszebb partszakaszának tartanak a festői táj végett. La Speziából fogjuk megközelíteni a nemzeti park területét, vonattal és akár több településnél is kiszállhatunk. Ezt az aznapi turista forgalom szabályozza. Mindenképpen jó lábbelivel készüljünk, meredek sziklafalon találhatóak ezek a szemet gyönyörködtető városkák egyedi elhelyezkedéssel, és gyaloglást igényelnek, egyes helyeken lépcsőzést. Az utolsó városkának, Monterossonak van a leghosszabb apró kavicsos tengerpartja, itt fürdőzésre is sor kerülhet.
Estére visszaérünk szállodánkba.


4. nap
Reggeli után elsőként egészen Carrara-ig utazunk, ahol a márvány bányát keressük majd fel.
Egészen különleges túrában lesz részünk, terepjárókkal visznek minket 1000 m magasra, ahonnan rálátunk a területre majd pedig be a bányába, ahol megismerjük a bányászati technológiát egészen a római kortól, hogyan bányásszak a világ leghíresebb márványát. Megnézhetjük Michelangelo hol találta az alapanyagot világhírű szobraihoz.
Ezután Pisa felé vesszük az útirányt, hisz ki ne hallott volna a pisai ferde toronyról? Alkalmat adunk, hogy mindenki megnézhesse a tornyot a Piazza dei Miracolin, illetve szemügyre vehessék a kitűnő akusztikáju Dómot is.
Haza felé tartva még betérünk Luccába is, ahol Toszkána egyik legszebb tere található, a Piazza dell' Anfiteatro, ahol mindenképpen érdemes egyet kávézni. A másik kihagyhatatlan látnivaló a fákkal beültetett 44 méter magas Torre Giunigi torony, lesz időnk még megmászni ezt is.
Estére visszaérünk szállodánkba.

5. nap
Következő állomásunk Volterra, Toszkána egyik középkori dombtetőre épült városa, kevesebb turistát lát, mint mások, sok látnivalója ellenére. A Firenzétől délnyugatra fekvő Volterra ősi etruszk város ma is az alabástrom kézművesség egyik központja. A 18. században a volterrai kézművesek újra felfedezték az alabástrom megmunkálásának ősi művészetét, és az 1900-as évek elején reneszánszát élte. A második világháborút követően az alabástrom kézművesség iparosítása vette kezdetét. Egy maroknyi szorgalmas kézműves megőrizte ennek az ősi hagyománynak a kézzel készített technikáit.
Utolsóként még Lajaticoban állunk meg haza útban. Egy dombtetőn, kőházakból álló kis település, a területre jellemző bája magával ragadja az erre járót. Lajatico nagyon büszke világhíres szülöttjére, Andrea Bocelli vak operaénekesére. Lajaticoban a Teatro del Silenzio színpadán évente egyszer koncertet ad Bocelli legalább 10 ezres hallgatóság előtt.
Igény esetén egy Toscan borkóstolás vacsorával.
Estére visszatérünk szállodánkba.

6. nap
Reggeli után Pistoia-ban állunk meg egy sétára, majd a pihenő-vezetési időknek megfelelően haza utazás.
Az északi pályán mielőtt elhagyjuk az országot lehetőség nyílik csokoládét, tésztát, bort s egyéb olasz termékeket vásárolni az utolsó pihenő állomáson .

7. nap
Érkezés Pécsre hajnali 3 óra környékén.

ÁRAK:

Kedvezményes ár: 169.000 Ft/fő (min. 40 fő esetén)

Az ár tartalmazza:

- Buszos utazást
- Szállást reggelivel, 2-3 ágyas szobákkal
- Csoportkísérő idegenvezetőt
- Szervezési díjat
- Foglalási díjat

Az ár nem tartalmazza

BBP utasbiztosítás: 3 850 FT/fő ( Kötelező rendelkezni utasbiztosítással, amennyiben Önnek van érvényes utasbiztosítása kérjük kitölteni az ezt igazoló nyilatkozatot )

Kötelező autóbuszra szóló eurós tételek, azaz város behajtási illetékek, parkolás, id. vezető jegye, idegenforgalmi adó a szálláson: 60 € /fő, (kb. 25000,-Ft/fő)

Belépők tájékoztató jelleggel: Firenze Dóm: ingyenes, Boboli kert: kb 10 €, Carrara márvány túra: kb 15 €/fő, Pisa Ferde torony: kb 20 €/fő, Lucca Torony: kb 5 €, összesen: kb 55 € /fő
Kirándulás Cinque Terre-be: min 20 fő esetén 30 € + 18 € vonatjegy, azaz 48 € /fő.

Vacsora: menü 3 fogással (elő étel, fő étel, desszert) 42.000 Ft/fő ( Szállodánk abban az esetben vállalja vacsora elkészítését, ha csoportosan kérjük, de min. 40 fő, ezért kérjük, hogy foglaláskor jelezzék az igényt) Erősen javasolt, mert nap közben kevés időnk lesz az étkezésre, vacsorára meleg étel mindenképpen jól esik, árban is kedvezőbb.

Szállodánkban nyitott medence használható: 08.00 -20.00 óra között térítés mentesen.

Wellness részleg használat: 08.00-21.11 óra között, pezsgőfürdő, szauna, fitnesz - és gyógytearészleg használat, fürdőköpennyel, papuccsal. 3 napra: 20 €/fő. Szállodánkat akkor tudjuk garantálni, amennyiben opciós határidőig csoportlétszámot tudunk jelenteni, így a mielőbbi jelentkezést várjuk.

Egyes napok felcserélődhetnek, ezért a programváltozás jogát fenntartjuk!

https://www.kantavar.hu/utazas-megtekintes/toszkan-tajakon-barangolva/122768a#tab-informaciok